Maxi Pet Shop

Капење на Вашето куче

хигиена

Колку често треба да го капеме кученцето?Во принцип, кученцата не треба да се капат, освен ако не се видливо валкани или мирисаат. но сепак можете да ги бањате помладите кученца доколку е потребно.Прекумерното капење всушност може да му наштети на вашето домашно милениче. Пречесто капење на вашето ...
Прочитај повеќе......

Зошто мачките предат?

Мачки

Добро е познато дека мачките предат тогаш кога тие се среќни и задоволни. Исто така многу се зборува и за здравствените предности од мачкиното предење. Мачките се навистина мистериозни и необични суштества, а оваа нивна способност е особено чудна.Кога се раѓаат малите мачиња, предењето е од ...
Прочитај повеќе......

Водни желки

Услови за чување

Бидејќи рептилот не бара постојано внимание од сопственикот, дури и многу зафатените луѓе можат да си дозволат да го имаат овој претставник на фауната. Декоративните водни желки веќе долго време се сакани не само од возрасните, туку и од децата. Тие не бараат редовни прошетки на кое било време, не ...
Прочитај повеќе......

Dali znaevte...

Nega na koza i vlakno so jabolkov ocet

Дали знаевте дека јаболковиот оцет може да биде корисен за нашите миленици?Отсекогаш се зборуваше дека ако сакате вашата коса да заблеска, исплакнете ја со оцет. Па, ова важи и за кучињата. Ако по капењето  нашето милениче го плакнеме со оцет, неговото влакно ќе заблеска енормно и ќе изгледа многу ...
Прочитај повеќе......